Skocz do zawartości

  • instagram
  • facebook

Zdjęcie

Propozycje, uwagi


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
67 odpowiedzi w tym temacie

#41 Meryam

Meryam

  • 265 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 17 grudzień 2016 - 19:55

niech mi ktoś wyjaśni

czEMU NIE MOGĘ USUNĄĆ WŁASNEGO POSTA


  • Hanka Milanka lubi to

#42 Caesum

Caesum
  • 527 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 17 grudzień 2016 - 21:10

Domyślnie system forum nie pozwala na usuwanie postów. Właściwie to nawet nie widzę opcji, żeby można było to ustawić tak jak np. na TheSims.PL. A o jaki post dokładnie chodzi?



#43 Meryam

Meryam

  • 265 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 18 grudzień 2016 - 09:34

Nie no dobra, jak sie nie da to trudno, może ten post zostać XD

Ale no trochę byłam w szoku jak zobaczyłam że się nie da, bo na FTS zawsze można było :(



#44 Caesum

Caesum
  • 527 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 19 grudzień 2016 - 17:35

Widzę, że w ACP jest jakaś opcja ukrywania postów i tematów. Sprawdzę jak dokładnie działa i jeśli będzie to podobne do tego, co mamy na FTS, wtedy uruchomię i dam znać. :)


  • Meryam lubi to

#45 Caesum

Caesum
  • 527 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 24 grudzień 2016 - 16:00

^ Do tego jeszcze wrócę. Ale na razie inna sprawa:

 

W działach pytania/problemy jest możliwość ustawienia najlepszej odpowiedzi, jednakże jak dotąd nie widziałem, żeby ktoś z tego korzystał. Pytanie więc do użytkowników: czy autorzy tematów mają widoczną taką opcję i mogą wybierać najlepsze odpowiedzi?



#46 kontrowersyjna kaczuszka

kontrowersyjna kaczuszka

  • 86 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Central Park

Napisano 24 grudzień 2016 - 16:26

Widać ! Tylko szkoda że wcześniej nikt  o tym nie powiedział :D


  • Caesum lubi to

#47 Meryam

Meryam

  • 265 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 17 kwiecień 2017 - 14:57

Czy na forum pojawią się jeszcze jakieś konkursy czy coś? Od świąt na razie cisza, a zapowiadało się tak pięknie... :(


  • Sewald lubi to

#48 Kędziorek

Kędziorek
  • 518 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Poznań

Napisano 18 kwiecień 2017 - 21:24

A jakim konkursem bylibyście w ogóle zainteresowani? Organizacja to nie problem, ale warto się tu teraz wypowiedzieć co chcecie, bo konkurs, do którego się zgłoszą później dwie osoby nie będzie miał większego sensu ;)



#49 Meryam

Meryam

  • 265 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 19 kwiecień 2017 - 17:01

Ja osobiście popieram wszelkie konkursy architektoniczne i fotograficzne, te drugie nie tylko dotyczące simsów :P Jakieś konkursy graficzne też zawsze spoko???

Idk, cokolwiek tbh. Fajnie byłoby przywrócić 4Ż ale to po 1. raczej dopiero w wakacje, a po 2. patrząc na to ile osób się udziela to pewnie byłby raczej słaby zapał...



#50 Kędziorek

Kędziorek
  • 518 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Poznań

Napisano 22 kwiecień 2017 - 19:45

W takim razie na dniach pojawi się jakiś konkurs :) 4Ż, w ogóle konkursy drużynowe to niestety na tę chwilę trochę kiepski pomysł IMO. Uzbieranie ludzi mogłoby być trudne...



#51 Meryam

Meryam

  • 265 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 18 wrzesień 2017 - 21:21

Od wczoraj, mniej więcej południa, nie otwierają mi się tematy na laptopie. Teraz piszę z telefonu. Fora otwierają się spoko, po czym gry próbuje wejść w temat to ten ładuje się przez wieczność, i jedyne co się załaduje to niebieskie tło i nazwa tematu, nic innego się nie pojawia. Sprawdzałam też na innej przeglądarce i mam to samo, niezależnie czy jestem zalogowana. O co biega? :o

#52 Caesum

Caesum
  • 527 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 18 wrzesień 2017 - 22:06

Wyjątkowo dziwna sprawa. Sprawdziłem u siebie i u mnie forum ładuje się dobrze zarówno w przeglądarce jak i na komórce. Piszesz, że dzieje się to u ciebie tylko na laptopie, tak? A na jakimś innym komputerze jest podobnie, czy działa w porządku?

Możliwe, że to twój laptop coś blokuje (AJAX? javascript?). Wyłącz na kilka minut osłony antywirusowe i zobacz, czy coś się zmieniło. Jeśli nie, to to nie jest problem antywirusa. Sprawdź również w ustawieniach przeglądarek, czy umożliwiają działanie javascript/ajax.

Jeśli masz oddzielny firewall, wyłącz i sprawdź. 

Ewentualnie może być to wina jakiejś modyfikacji. Może masz na obu przeglądarkach AdBlocka?

Możesz spróbować również wyczyścić cache przeglądarki i zobaczyć, co się stanie.

W innym razie zrób screena, jak to u ciebie wygląda, oraz uruchom tryb dla programistów w przeglądarce, a następnie pokaż, co wyświetla się w zakładce konsola oraz bezpieczeństwo (w Google Chrome kliknij na trzy kropki w prawym gównym rogu/więcej narzędzi/narzędzia dla programistów).

 

Dzieje się to dopiero od wczoraj?



#53 Meryam

Meryam

  • 265 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 19 wrzesień 2017 - 00:00

Niestety nie mam innego komputera, żeby sprawdzić. Wyłączenie osłon nie zrobiło różnicy, tak samo AdBlock. W ustawieniach nic nie grzebałam ostatnio, wszystko jest jak należy. Wyczyściłam cache i to pomogło, ale tylko na Chrome, na Firefoxie dalej mam to samo (i nie wiem jak w Firefoxie włączyć te opcje...), a używam głównie Firefoxa.

Wygląda to tak:

tumblr_owhzr2IUtV1vf964ao1_1280.png

 

I tak przez dosłownie wieczność. Ostatecznie strona się JAKOŚ załaduje, ale włączyłam czasomierz, i zajęło to dokładnie 7 minut i 23 sekundy. Gdzie wcześniej ładowała się max w 5 sekund.

No i tak, dopiero wczoraj to się zaczęło dziać, a przynajmniej wczoraj to zauważyłam.



#54 Caesum

Caesum
  • 527 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 19 wrzesień 2017 - 08:09

To jest bardzo dziwna sprawa, która właściwie nie powinna była się w ogóle zdarzyć, ponieważ nie wprowadzałem żadnych zmian w pecetowym skinie. Czy na mobilnym skinie na laptopie występuje ten sam problem?

 

Tutaj jest poradnik jak wyczyścić cache w firefox:

https://support.mozi...r-firefox-cache



#55 Meryam

Meryam

  • 265 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 19 wrzesień 2017 - 09:25

Nope, na mobilnym skinie na laptopie wszystko jest cacy.
Cache na Firefoxie wyczyściłam, nadal to samo.

#56 Caesum

Caesum
  • 527 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 19 wrzesień 2017 - 09:35

A co pokazuje konsola?



#57 Meryam

Meryam

  • 265 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 19 wrzesień 2017 - 14:55

Jeśli o tym mówisz, to nic (zaznaczyłam wszystko btw).

tumblr_owj5axLBRK1vf964ao1_1280.png



#58 Caesum

Caesum
  • 527 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 19 wrzesień 2017 - 19:48

No to przyznam, że nie mam pojęcia, o co chodzi. To musi być problem po Twojej stronie, niestety, a w takim razie niewiele mogę zdziałać.



#59 Charionette

Charionette
  • 345 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 19 wrzesień 2017 - 21:09

Mi kiedyś przestały działać strony inne niż google i youtube. Przeskanowałam kompa programem Malwarebytes i problem zniknął. Może warto spróbować? ;)


 2nwch5L.png

I'm alone...

   


#60 Meryam

Meryam

  • 265 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 02 październik 2017 - 18:41

Ok, późno, ale jest apdejt - Malwarebytes nic nie dało, a wręcz zepsuło forum do reszty. Ładowało się całe rozjechane, nie ładowały się obrazki, generalnie istna masakra.

Najdziwniejsze jest to, że forum się naprawiło samo... po przeprowadzce. Nie wiem, czy jest możliwe żeby zmiana dostawcy internetu coś zdziałała ale no xDD


  • Caesum lubi to


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych